Staat je vraag er niet bij? Bel dan gerust onze klantenservice.

Meest gestelde vragen:

Reservering

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen wil ik een auto kunnen huren?

Dit is afhankelijk van de leverancier. Soms geldt er een minimum leeftijd en soms betaalt u een toeslag op ‘jonge bestuurders’ of als u bijvoorbeeld het rijbewijs voor korte tijd in uw bezit heeft. U vindt deze voorwaarden op het invulformulier onder het gedeelte “Wat is Inbegrepen/Wat Niet” nadat u een leverancier heeft gekozen.

Hebben uw auto’s airconditioning?

Praktisch elk model dat wij verhuren heeft airconditioning. U kunt alle specificaties van de modellen checken in ons online reserveringssysteem.

Ik heb geen bevestiging per email ontvangen, hoe weet ik nu of de reservering goed is gegaan?

Het is mogelijk dat uw bevestiging in uw SPAM mailbox (of ongewenste e-mail) terecht is gekomen. Controleert u daarom altijd eerst of uw bevestiging in de map ongewenste e-mail terecht is gekomen. Indien dit niet het geval is, stuurt u ons dan het e-mailadres waarmee u hebt gereserveerd, datum reservering en eventueel het reserveringsnummer.

Kan ik een reservering voor een specifieke auto of merk maken ( bijv. een Ford Ka)?

Nee, helaas wij kunnen geen aanvragen accepteren voor een specifiek model, wij kunnen u alleen een bevestiging geven voor een bepaalde type/groep van auto’s. Dat betekent dus een groep van wagens met dezelfde kenmerken.

Mag iedereen de auto besturen?

Alleen de bestuurders die in het contract zijn opgenomen mogen de auto besturen. Afhankelijk van de leverancier worden extra kosten in rekening gebracht voor een extra bestuurder. U vindt deze voorwaarden op het invulformulier onder het gedeelte “Wat is Inbegrepen/Wat Niet” nadat u een leverancier heeft gekozen.

Wat wordt gedekt door de verzekering?

Dit is afhankelijk van de leverancier. U vindt deze voorwaarden op het invulformulier onder het gedeelte “Wat is Inbegrepen/Wat Niet” nadat u een leverancier heeft gekozen. Lees deze voorwaarden aandachtig en controleer bij het afhalen van uw huurauto nogmaals goed wat volgens uw overeenkomst wordt gedekt door de verzekering en wat niet.

Meestal wordt u bij het afhalen van uw huurauto gevraagd om bepaalde zaken te verzekeren die niet standaard zijn inbegrepen, dit kan bij sommige leveranciers bijvoorbeeld gaan om een wiel- en ruitverzekering. Indien dit optioneel is hoeft u deze niet verplicht af te sluiten maar het kan natuurlijk verstandig zijn om dit alsnog af te sluiten, deze keuze is geheel aan u.

Zijn er kosten verbonden in geval van een annulering?

Binnen 48 uur na het realiseren van uw reservering kunt u deze kosteloos annuleren. Na deze periode worden er administratiekosten in rekening gebracht ter hoogte van € 18,- (achttien euro) of – indien dit minder is – ter hoogte van uw aanbetaling. Er worden geen annuleringen geaccepteerd indien de huurperiode al is ingegaan. Ook in het geval van een no-show (niet ophalen van het voertuig) vindt er geen restitutie plaats. Indien u online een betaling heeft gedaan, controleer dan uw e-mail, inbox en eventueel uw spam-box om er zeker van te zijn dat u de voucher heeft ontvangen. Uw voucher kunt u ook uitprinten het onderdeel ´Mijn reserveringen´. Hiervoor heeft u uw e-mailadres nodig waarmee u uw reservering heeft gedaan en het reserveringsnummer. Indien u niet beschikt over deze gegevens, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via info@booking-centre-online.com zodat wij u kunnen helpen.

Zit in alle auto’s standaard gps/navigatie?

Nee, dit zit in de meeste gevallen niet standaard inbegrepen in de huurprijs. U kunt er voor kiezen om deze te huren via de leverancier maar is over het algemeen erg prijzig (denk hierbij aan ongeveer 10 euro per dag met een maximum van rondt de 100 euro).

Het is dus het overwegen waard om een eigen navigatiesysteem mee te nemen of zelfs voortijdig aan te schaffen.

Betaling

Kan ik ook contant betalen?

Nee, het is noodzakelijk dat u de betaling voltooit wanneer u de auto ophaalt met een creditcard op naam van de hoofdbestuurder.
Let op! De creditcard moet op naam staan van de hoofdbestuurder!

Moet ik vooraf betalen of kan dat ook bij afhalen?

Op dit moment heeft u de keuze uit verschillende betalingsvormen:

– De gehele prijs van de reservering vooraf online betalen.
– Een gedeelte van de prijs van de reservering vooraf online betalen.
– De gehele prijs van de reservering betalen bij afhalen van het voertuig.
De verhuurbedrijven zullen u vragen om een creditcard op naam van de hoofdbestuurder op het moment dat u het voertuig ophaalt, ook wanneer u de reservering vooraf online heeft betaald aangezien u op locatie de brandstof en andere extra´s (zoals babystoeltjes, GPS, extra bestuurder enzovoort) moet betalen en omdat u een borgsom als garantie dient achter te laten. Houdt u er rekening mee dat bij de meeste verhuurbedrijven betaling met American Express of Diners Club niet mogelijk is. Wanneer u een luxe auto wenst te huren, worden er 2 (twee) creditcards gevraagd als borg.

Wanneer u geen geldige creditcard of een creditcard met te weinig saldo toont, heeft het verhuurbedrijf het recht om het voertuig niet aan u te verhuren. Er vindt dan geen restitutie van reeds betaalde bedragen plaats.

Auto afhalen

Hoe kan ik mijn huurauto vinden als mijn vlucht vertraging heeft opgelopen?

Wanneer u de auto ophaalt op een luchthaven, is het zeer belangrijk dat u het juiste vluchtnummer noteert in uw reserveringsaanvraag. Normaal gesproken wordt u op de luchthavens autoverhuur service aangeboden  tot 23:00-24:00, afhankelijk van de leverancier. Als uw vlucht is vertraagd informeert u dan bij de leverancier (het telefoonnummer vindt u op uw voucher) of ze deze dienst op uw nieuwe ophaaltijd kunnen bieden.

Kan ik de auto op elk tijdstip afhalen?

U kunt de auto afhalen bij het kantoor van onze leverancier in de door u uitgekozen stad. In het geval dat dit niet een vliegveld betreft dan zijn de mogelijke tijden de normale kantoor uren. Dit is normaal gesproken van 9.00-13.00 en van 16.30-19.30 van maandag tot en met vrijdag, en van 09.00 tot 13.00 op zaterdag. Zondagen en feestdagen kunt u uw auto alleen op vliegvelden ophalen.

Kunt u de auto op een andere plaats afleveren dan op uw kantoren of vliegvelden?

Wij leveren uw auto gratis af wanneer deze afleverplaats op niet meer dan 10 km verwijderd is van onze autoverhuurbedrijven en u tenminste 7 dagen een auto huurt.

Waarom moet ik vooraf een volle tank brandstof betalen?

Om lange wachttijden te voorkomen bij het inleveren van de huurauto betaalt u in de meeste gevallen vooraf een volle tank brandstof zodra u de auto komt afhalen. De prijs voor een volle tank brandstof is afhankelijk van het model, het gebied waar u de auto huurt en de leverancier. U hoeft de auto in dat geval niet met een volle tank in te leveren.

Bij het huren van een huurauto betaalt  u in de meeste gevallen niet de ongebruikte brandstof bij huurperiodes van 3 dagen of minder.

Bespreek dit én de kosten van een volle tank brandstof vóóraf met uw leverancier bij het afhalen van uw huurauto om misverstanden te voorkomen!

 

Wat wordt gedekt door de verzekering?

Dit is afhankelijk van de leverancier. U vindt deze voorwaarden op het invulformulier onder het gedeelte “Wat is Inbegrepen/Wat Niet” nadat u een leverancier heeft gekozen. Lees deze voorwaarden aandachtig en controleer bij het afhalen van uw huurauto nogmaals goed wat volgens uw overeenkomst wordt gedekt door de verzekering en wat niet.

Meestal wordt u bij het afhalen van uw huurauto gevraagd om bepaalde zaken te verzekeren die niet standaard zijn inbegrepen, dit kan bij sommige leveranciers bijvoorbeeld gaan om een wiel- en ruitverzekering. Indien dit optioneel is hoeft u deze niet verplicht af te sluiten maar het kan natuurlijk verstandig zijn om dit alsnog af te sluiten, deze keuze is geheel aan u.

Gedurende huurperiode

Mag ik andere voertuigen duwen of slepen?

Nee, u mag het voertuig niet gebruiken om andere voertuigen te duwen of te slepen.

Mag ik met mijn huurauto de grens over?

In de meeste gevallen mag u met uw huurauto bepaalde grenzen over, u moet dit echter wel vooraf aan de leverancier melden. In sommige gevallen, afhankelijk van de leverancier, moet u een extra verzekering afsluiten om de grens over te mogen.

Wat moet ik doen in het geval dat mijn auto defect raakt?

In het geval dat zich een defect zou voordoen kunt u het autoverhuurbedrijf bellen en zij zullen het probleem z.s.m. verhelpen.

Auto inleveren

Kan ik de auto in een andere stad inleveren dan waar ik hem heb afgehaald?

Ja, zolang ons systeem deze optie geeft is dit geen enkel probleem, ons systeem geeft automatisch alle mogelijke inleverplaatsen aan zodra u de afhaalplaats heeft gekozen.

Kunnen wij u helpen?

Kijk eerst of uw antwoord staat bij de meest gestelde vragen!

Staat uw vraag er niet bij? Belt u dan gerust met onze klantenservice (Spanje office).

Tijdens kantoortijden:

(+34) 902 931 996
(+34) 965 790 010

HOTELS

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA